U bent hier >> / Achtergrond / De chakra’s

10897030_299274386909944_8412479864845116283_n

“Chakra” is een Sanscriet of Hindoe woord dat cirkel betekent. Een chakra is een draaikolk of een spinnend wiel van etheric energie dat prana, de onzichtbare energie van het heelal, in en door de subtiele gebieden van ons aura en in het fysieke lichaam leidt via de meridianen. Net als het fysieke lichaam een regelmatige opname van voedsel nodig heeft om de organen en de spieren te activeren, zo heeft ook het etherische of geestelijke lichaam behoefte aan een regelmatige opname van prana om het gebalanceerd te houden en in harmonie met het heelal. Een mens heeft zeven hoofdchakra’s en een aantal kleinere nevenchakra’s.

Naast de bestaande theorieën, begint steeds meer het idee te ontstaan dat chakra’s nog een andere functie vervullen. Niet alleen wordt energie uitgewisseld met het universum, maar deze energie bevat ook informatie! Gedachten, gevoelens en emoties worden op deze wijze uitgewisseld met de rest van het universum. Deze nieuwe theorie sluit ook perfect aan bij het idee dat wij allen met elkaar verbonden zijn en dat wij op een hoger niveau allemaal één zijn.

Elk van deze zeven chakras wordt geactiveerd door de individuele octaaf of de resonantie van één van de zeven kleuren die samen wit licht maken (de zeven kleuren van de regenboog of het witte lichte kleurenspectrum). Elke chakra heeft zijn eigen unieke perspectief en intelligentie. Aangezien chakras van nature een trillingsaard hebben, reageren ze vrij goed op zowel kleuren- als geluidtherapie. Elk van uw zeven basischakras resoneert in overeenstemming met een specifieke kleur en een specifieke muzikale toon.

Bron: Golden Sun