U bent hier >> / Achtergrond / Wat is Ohmpunctuur

Ohmpunctuur is een techniek die gebasseerd is op de oeroude Chinese accupunctuur, de naalden zijn hier echter vervangen door geluidstrillingen die door middel van stemvorken met de Ohm klank door je lichaam resoneren. Bij een behandeling maak ik ook gebruik van Tibetaanse klankschalen. Ohmpunctuur stimuleert het hele energiesysteem en heft fysieke en emotionele blokkades op.

De therapie kan verschillende effecten hebben, dit verschilt van persoon tot persoon. In het algemeen geeft trilling een dieptewerking voor de anatomie van het lichaam. Hierdoor ontstaat een betere energiecirculatie. Ohmpunctuur vergroot uw levenskracht (zonnevlecht) en verbetert het immuunsysteem door een verhoogde en verbeterde lymfedrainage (het stimuleert de lymfe circulatie in de bindweefsels en schadelijke stoffen worden afgevoerd). Ook worden maag, darmen en lever gestimuleerd, de spijsvertering en ontslakking bevorderd, en het geeft een diepe ontspanning. Het rustgevende effect werkt al na tien minuten en brengt energiebanen weer in evenwicht. Verdere bekende positieve effecten zijn:

• vermindering van gewrichtspijnen
• maakt tapijt-en bekkenspieren los strekt en ontlast de Gehele wervelkolom en ontlast tussenwervelschijven
• maakt Weefsels en Banden Sterker versnelt gewichtsverlies
• bevordert de vorming van bloedcellen en verbetert de bloedsomloop. Hierdoor wordt het hele lichaam (de huid, spieren en organen) beter van zuurstof voorzien waardoor de pijn vermindert en u meer flexibiliteit en beweegkracht krijgt